tiistai 29. tammikuuta 2013

Otteluennakko: Harjoitusottelu, FC Spede - PETO/MJK





31.1.2013 klo 22:00 Harjoitusottelu: FC Spede – PETO/MJK


Ennen Suomen Cupin 2. kierroksen ottelua FC Spede kohtaa harjoitusottelussa Malminkartanoa representtaavan PETO/MJK:n. Puu kasvaa Malminkartanossa, jossa PETO on saalistanut jo vuodesta 1960 lähtien. Tuolla muistojen Malminkartanossa ”tää biisi soi aina ku PETO voittaa”. Keltaisissa paidoissa pelaava PETO/MJK pelaa ensi kaudella myös Stadin Kutosessa, mutta eri lohkossa. Samassa lohkossa Spedejen kanssa on kyllä toinen PETO-jengi. ”Mun fitness-imagon korjaa PEDON verryttelyasy”. Aika petollista.

Ennakkotiedot vastustajasta ovat varsin rajalliset, sillä seuran nettisivut näyttävän olevan alhaalla tahi kadonneet kokonaan. Tiedot ovat peräisin lähinnä Teflon Brotherssien biiseistä, kuten valistuneimmat kuuntelijat jo huomasivatkin. Joukkueet toki kohtasivat viime kaudella sarjassa. Tiukassa ottelussa FC Spede oli lopulta parempi Vesan tehtyä ottelun ainokaisen Oulunkylän hiekkalaatikolla. Kyseinen ottelu oli kauden kolmas vielä silloin oransseissa skulanneelle Spedelle ja 1-0 voitto auttoi joukkueen hurjaan lentoon sarjassa. Alla oli tässä vaiheessa jo kaksi voittoa, mutta voittoputki jatkui vielä uskomattomalta tuntuvat yhdeksän ottelua venyen siis näin peräti 12 ottelun mittaiseksi! Kauden ainoa tappio kauden toiseksi viimeisessä ottelussa katkaisi tämän putken, mutta nousun ollessa varmaa muu putki jatkui. PETO/MJK sijoittui lopulta sarjassa heti FC Speden jälkeen kolmanneksi. Saldona oli 14 ottelusta 10 voittoa. Tasureita ja tappioita oli molempia kaksi. Pisteitä kertyi 32 ja eroa maalierolla toiseksi jääneeseen FC Spedeen oli viisi pistettä.

Vesa sivalsi Adduillaan tärkeän 1-0 voittoon riittäneen osuman.

Mutta kuinka käy torstai-illan ottelussa? Edellinen kohtaaminen oli hiekalla ja nyt tekonurmella. Tasaisempi pelialusta suosii paljon ilmassa pelaavaa Spedeä. Kelillä ei ole väliä sillä Spede on tottunut pelaamaan ilman palloa. FC Spede hioo vielä kuvioitaan keskiviikkona harjoituksissa ja viimeksi onnistuttiin saamaan neliöstä lähes pyöreäkulmainen kolmio. Totuttuun tapaan harjoitukset pidetään peliä edeltävänä päivänä samalla kentällä missä pelataankin. Ennakkoa kirjoitettaessa peliin ilmoittautuneita on jo peräti 10, joten pienellä kirillä saadaan kentälle jopa täydet 11 Spedeä! Varmuudella poissa ottelusta ovat pari nilkkavaivaista, yksi Argentiinaan vuokrattu, yksi syytön, yksi sairas ja yksi hang-around-turisti. Missä vireessä on liuhuletti? Kumman joukkueen janyspetke riittää pitemmälle? Onnistuuko jompi kumpi joukkeista voittaamaan e.nahkan venytyksen mitalla? Riittääkö Myyrmäki-hallin yleisökapasiteetti, kun paikalle saapuvat innokkaimmat spedet ja petofiilit? Tule, koe ja näe. Siitähän meille maksetaan. Liput erikoistarjouksessa kaksi yhden hinnalla eli tule paikalle ja ota kaveri mukaan!

Laitetaan vielä boonukseksi Pedon vuoden 2010 vuosijulkaisusta löytyvä PeTo-räppi. Enjoy!

Mä pelaan Maltsun Pedos,
oon tosi kovas vedos.
Vedän aina volttii
kun pallo osuu tolppiin.
Huomen vastas Hopsi,
ylihuomen Kopsi.
Kun dumari viheltää pilliin,
mä sanon: syö sillii.
1-0 voitto,
huomen uus koitto.
PeTo on kingi,
siitä emme tingi!

Lähde: http://www.trekkari.fi/peto/peto50v/petovuosijulkaisu2010.pdf

FC Spede oli viime kaudella maalin verran parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti