perjantai 26. huhtikuuta 2013

Otteluraportti: Regions’ Cup, FC Spede – Stallions

19.4.2013 klo 18:30 Regions' Cup 1. kierros @ Pitäjänmäen tekonurmi

FC Spede – Stallions 4-1 (1-1)

Minulla on pomppufiilis, hei ota minut kiinni tai pompahdan pilviin asti! Tuhatpäisen tai tuhannen päissään olevan yleisön edessä FC Spede teki temput ja jatkaa seuraavalle kierrokselle. Göstan kynästäkin tuttu temppuilu eli biokätköily on nyt in, sillä onhan geokätköily jo niin passé. Tylsimmätkin tapaukset tämän ymmärtävät kun asiaa heille tarpeeksi terottaa. Passeli ja aromipesä ovat ikuisesti in. Näitä ei kuitenkaan pidä sekoittaa keskenään, aromipesää ja biokätköilyä nimittäin. Ennakolta ja ennakosta päätellen ottelusta oli luvassa varsin tasainen ja mielenkiintoinen koitos. Tapahtumia riitti ja Twitter-päivityksiä tehtiinkin sormet jäätyen ja muualta syyhyten.

Halirinki.

FC Spede valmistautui otteluun rennosti vetäen alkulämmöt farkuissa ja kauluspaidoissa. Kravatit oli jätetty koppiin. Rento lähestyminen ei näyttänyt toimivan, sillä ottelun alussa Oriit vetivät hyvällä sykkeellä, mutta vetelivät kuitenkin ohi. Oriveteläiset saivat kuitenkin iskettyä kaikkien yllätykseksi 0-1 johtomaalin Spede-puolustuksen sekoillessa. Ei mikään paras aloitus. Eikä jatkotkaan olleet. Sekoilu jatkui ja peli oli epävarmaa. Märkä tekonurmi näytti tuottavan vaikeuksia spedeille, jotka ovat skulanneet sisätiloissa kuivalla alustalla läpi talven. Syötöt karkailivat liian pitkälle, haltuunotot sekä huostaanotot olivat epävarmoja. Stallions joutui tekemään ensimmäisen vaihdon jo varhaisessa vaiheessa, kun Stallions-pelaaja ja Viertolan Pirlo kohtasivat keskikentällä. Pallontavoittelutilanteessa päät kolahtivat ikävästi yhteen. Stallions-peluri ei tainnut olla kalliosta, sillä miehen peli päättyi tähän. Pirlo heilautti leijonanharjastaan ja ihmetteli mitä tapahtui. Tämä vain todistaa sen, ettei tuossa päässä liiku mitään, mutta toisaalta todistaa vääräksi sananlaskun, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

Lähes yhtä tyhjästä kuin Stallionsin maali ja tuo pää, syntyi myös Speden tasoitus. Manageri Aappa heitti Mikin kapteenin nauhan, kapteenin koukun ja aiheutti maalivahdille Captain Morganin, kun mies survoi pallon väkisin maaliin. Tärkeä tasoitus ja Spede oli taas mukana pelissä. Ensimmäisellä jaksolla tunteetkin hieman kuumenivat, kun Tero pelasi tilanteen loppuun asti. Hassua, että juuri Orien veskari on vetämässä turpaan. Kyllähän se niin on nykyään, että jos antaa turpaa niin saa kärsiä. Stallions suoritti vielä  toisenkin vaihdon ensimmäisellä jaksolla. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja lisämaaleihin, mutta 1-1 numeroissa siirryttiin tauolle.

Illan numerot olivat 1 ja 4.

Spede ei suorittanut tauolla vaihtoja, joten samoilla miehillä jatkettiin. Ehkä puoliajalla olisi pitänyt tehdä vaihtoja, sillä kesken pelin nuo näyttivät olevan yllättävän vaikeita suorittaa. ”Vaihto! Mihin mä meen?” ”Ei nyt ku on kulma.” Tosin tässä kunnostautui myös vastustaja. ”Mikä numero?” ”Kakkonen.” ”Ei oo pöytäkirjassa. Mikä nimi?” Ei mennyt niin kuin Strömsössö. Sitten. BÄNG! EUROGOAL! GOL-GOL-GOL-GOL-GOL-GOL-GOOOOOOLAZO! Sämplet bängää, biitti bängää, Lostarit slängää, dängä dängää! Kimin varma vasurisijotuis läheltä oikeaa sivurajaa leijaili komeasti vasempaan yläkulmaan. Vuoden maali jo tässä vaiheessa? Nyt oli helpompi hengittää. Peli jatkui kuitenkin tasaisena ja pitkään näytti, että ottelua ei pystytä tappamaan. Stallions lähenteli muutamaan otteeseen Spede-puolustusta, mutta lopetti tuon sen jälkeen, kun huomasivat punapaitojen pitävän siitä. Kun ottelua oli pelattu 84 minuuttia Jouni iski vapauttavan 3-1 osuman. Tätä ei voi enää kusta. Ja vain hetkeä myöhemmin Joonas taituroi Speden illan neljännen. Toinen kierros täältä tullaan!

Voitto jäi nyt Stallionseilta tavoittamatta. Kaikki mahdollisesti havainnot Vodesta voi ilmoittaa Kallion suuntaan. Paikalle saapunut etsintäpartio oli silminnähden pettynyt lopputulokseen, mutta otti omat heppansa avosylin vastaan. Henkistä ylivoimaa. Ottelun jälkeen muutama spedeläinen yritti vaihtaa paitoja vastustajien kanssa, kun oli niin kivan näköset hupparit.