sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Otteluennakko: Kutonen, AFC EMU - FC Spede




13.5.2013 klo 19:30 Kutonen: AFC EMU - FC Spede @ Kurkimäki


Maanantaiaamuna krapula ja vapina, tuijotan vessan seinää. Maanantai-iltana spedejä ja emuja, suu täynnä hiekkaa. Toimituksen saamien tietojen mukaan illan ottelussa kokeillaan emulaattoria, joka mahdollistaa sen, että ottelu pystytään pelaamaan nurmen tai tekonurmen sijasta epätasaisella hiekalla. Kätevää. Koska FC Spede pelaa suurimman osan otteluistaan Kurkimäen getossa, päätyi joukkue vaihtamaan nimeään. Uuden nimen toivotaan puhuttelevan paikallisia ja tuovan näin runsaasti yleisöä kentän laidalle. FC Speedin kausi lähti viikko sitten käyntiin niukalla 1-2 tappiolla ToTe/Avauspotkua vastaan. Raportti ottelusta on kadonnut jonnekin. Paikallisia ei epäillä katoamisesta. Toivotaan, että posti tai poliisi toimittaa sen vielä jossain vaiheessa perille.

Maanantain klassikko-ottelussa FC Speden vastustaja on Athletic Football Club EMU. Vuonna 2005 perustettu seura pelaa nyt toista perättäistä kauttaan Kutosessa, minne se putosi Vitosesta kauden 2011 päätteeksi. Joukkue on pyrkinyt löytämään uutta emulgaattoria keskikentälleen saadakseen joukkueen sekoittumaan keskenään emulsioksi. Joukkueen tasosta ei ole sen enempää tietoa. Sarjan avausottelussa AFC EMU kohtasi Zoomin Oulunkylän hiekalla ja vierasjoukkue EMU saalisti pisteet ottelun päättyessä 0-3. Näin joukkueen kausi lähti lentäen käyntiin. Tämä lentokyvytön joukkue toivoo myös jatkossa välttyvänsä emumunauksilta. FC Spede taas toivoo, että joukkueella on viimeisenä lukkonaan varsinainen emuri. Saas nähdä kuka työntää päänsä kuoppaan.

Valot päälle.


FC Spede lähtee otteluun siis parantamaan edellisen ottelun haavojaan. Tarkoituksena on pyrkiä emuloimaan toista punapaitaista jengiä, joka voitti jälleen mestaruuden. Pisteiden lisäksi spedeläiset pyrkivät keräämään vastustajista talteen mahdollisimman paljon emuöljyä, joka on erittäin hyvä ihonhoitoon sekä lihas- ja nivelkipuihin. ”Maanantain koitoksessa on tavoitteena avata pistetili, plustili ja Google-tili”, tilitti Spede-manageri Aappinho. Tähän tarjoaa loistavan tilaisuuden se, että vastustajan sponsorina on tilitoimisto. Sunnuntai-iltaan mennessä peliin on ilmoittautunut vasta 13 pelaajaa. Ringin (ei Alex) pienuus onkin siis asia mikä voi näkyä illan ottelussa. Vaihtopisteellä voi kyllä näkyä jos jonkilaista säätäjää, mutta toivotaan, että kaikki saavat tarvitsemansa. Tarkoituksena ei ole mitenkään piikitellä ketään.

Teemana on eläinbileet. Beibi saan mä olla sun hauva? Kieriä lattialla, kuin hullu? Ja silti paijaat, vaik oisin ollu hölmö ja ihan mahdoton. Spede saakin vahvistusta Joen Zoosta, kun Patriootti tekee paluun pk-seudulle. Darth Vesa on apinoinut Unkarissa, joten pelikunto on arvoitus. Karaokebaarissa olessani saunatonttu tuli vastaan. Vetäydyin tilanteesta sivummalle, jossa törmäsin Teroon. ”Miki boogie!?”, mies virkkoi. En heti tajunnut mitä mies sopersi, mutta se selvisi hetkeä myöhemmin edettyäni lähemmäs esiintymislavaa. Mikistä pidetiin kovaa kiinni ja laulu raikasi. Lieköhän mies pelikunnossa? Aapan meren tuolla puolen, jossakin on maa, jossa sataa niin perkeleesti.

Mitä illan ottelulta voidaan siis odottaa? Yhteen asiaan on ainakin rajaton luottamus ja se on se, että nähdään vapareita rajalta. Kenttä on edelleen epätasainen, joten luvassa lienee nyt suoraviivaisempaa lädipalloa toisin edellisessä ottelussa. Matsin jälkeen evääksi voi hakea uuden KurkiMac-burgerin. Suunta siis taas Kurkimäkeen. Mitä muutakaan sitä tekisi maanantai-iltana?

Kurkimäen pyhättö.



1 kommentti:

  1. Leevi and the Leavings - Unelmia Ja Toimistohommia: http://www.youtube.com/watch?v=n3OimHTvVlU

    Heikki Kuula - Koirakaveri: http://www.youtube.com/watch?v=qE8Xj_qVdak

    VastaaPoista