torstai 2. toukokuuta 2013

Otteluraportti: Regions’ Cup, FC Spede – Gnistan/Roots

27.4.2013 klo 14:00 Regions' Cup 2. kierros @ Pitäjänmäen tekonurmi

FC Spede – Gnistan/Roots 4-1 (1-0)

FC Spese spesi vastustajan tälläkin kertaa ja ristiretki Regions’ Cupissa jatkuu kolmannelle kierrokselle. Aika speseaalia. Pitäjänmäen kirkon kellot löivät sointujaan Gnistan/Rootsille numeroin 4-1. Näin oli hyvä jatkaa vaappumista kohti vappua ja odottaa seuraavaa vaappuun jäävää saalista. Muutama belieber oli myös eksynyt paikan päälle. Seuraava vastustaja selviää 7.5., jolloin arvotaan kolmannen kierroksen otteluparit ja kyseinen ottelu on pelattava viimeistään 25.5. Jännityksellä odotellaan. Odotan lottovoittoa, istun yksin himassa, en oo täyttäny kuponkia. Toivon, että joku tulis käymään, mutten avaa ovea, se on kuitenkin jehova.

Kellon lähestyssä kahta iltapäivällä g-voimat jylläsivät startin lähestyessä. Heti ensimmäisessä mutkassa jäi mutka matkasta, mut kassa jäi mukaan, kun mutkas makaan. Sisäkautta vienolla pintakaasulla rinnalle ja sieltä ohi. Shikaanissa tietty sikaniska soitti siis skata. Juuri ja juuri. Ensimmäinen jakso oli tasaista näpertelyä, josta ei syntynyt sitten yhtään mitään. Jakson lopussa kuitenkin Spede onnistui siirtymään 1-0 johtoon. Pitkä avaus leijaili koko puolustuksen yli ja Ville pääsi yksin läpi. Veskarin tullessa hieman vastaan, Ville chippasi pallon kauniisti vasempaan yläkulmaan. Tärkeä maali ennen taukoa, jonne siirrytiin näissä numeroissa. Pulisijat sai mutkin uskomaan, et se on meiän syy, jos muil ei oo mukavaa. Pidetään meteliä, apinoidaan. Mut miksei näin sais bailaa?

Spedet.

Spede ei tehnyt vaihtoja puoliajalla. Suhteellisen tasaisena jatkui myös toinen jakso. Toinen maali vapauttaisi tunnelmaa. Lopulta se tulikin. Paavon nopeasti heittämä pitkä rajaheitto leijaili vitosen sisälle, jossa pallo kimposi lopulta Teron kautta Joonakselle, jolla oli helppo työ siirtää pallon maaliin. Jotkut väittävät, että maalin olisi todellisuudessa tehnyt Juha, mutta kyllähän ottelupöytäkirjaan pitää voida luottaa. Kannattajat olivat ehtineet hädin tuskin rauhoittua edellisestä maalista, kun Spedet iskivät jälleen. Tero jälleen syöttäjänä ja Ville viimeistelee päivän toisen maalinsa tarkalla sijoituksella vasempaan alakulmaan. 3-0 ja peli taitaa olla taputeltu. Gnistan/Roots kuitenkin jatkoi pelaamista ja tuo myös palkittiin. Miki kaatoi keltapaidan ja seurauksena keltainen Mikille, pallo pilkulle ja 3-1. Lopussa Paavo vielä rymisteli väkisin läpi miehistä ja runnoi pallon verkkoihin. 4-1 ja sama lopputulos kuin aikaisemmalla kierroksella.

Puolustuksen pojat hoitivat tonttinsa kunnialla ja edellisen cup-ottelun epävarmuudet loistivat kuin pukukopin lattialle tippunut loisteputki. Sirpaleet tuovat onnea, paitsi jos ne ovat granaattiomenasta. Perjantai ja kentän lähettyvillä ollut karaokebussi innostivat pojat jopa laulamaan pelin tuoksinassa. Tuoksuista puhumattakaan. Illan suurimmaksi hitiksi nousi myös palloistaan tunnettu takavuosien tähti, Sabrina, jonka Pois! Pois! Pois! -hittibiisi raikasi erityisesti pallon pyöriessä suojarajalla, joka myös kuudentoista rajana tunnetaan.

Hyökkäyksessä räpättiin ja G passitettiin jäniksen vuodelle cupista. G-lined. Moikka, mä otan hatkat Stadista. Puhelin on kii, mua ei tavota. Palaamisiin. Jäniksen vuoteni alotan. Ei riittänyt tällä kertaa gasellimainen suorittaminen, vaan punapaidat iskivät tarvittavat maalit. Paska tsägä, Päkä, mut nyt kävin näin tänään. Mis Thube ja Hätä? Korvis soi teiän räbää. Ensi viikolla selviää siis seuraava vastustaja. Sitä ennen vielä yksi harjoitusottelu PETO/MJK:ta vastaan.